Sosem egyszerű egyetemi csapat ellen játszani. Egyrészt, mert lelkes és tehetséges fiatalok állnak velünk szemben a parketten, másrészt mert az állandóan cserélődő keret miatt nehéz is a felkészülés az ilyen összecsapásokra. Hála Istennek ezúttal ez sem jelentett gondot.

Már az első negyedben világossá tették a fiúk, hogy egy percig sem engedik ki a kezük közül a mérkőzést. Tulkán (10 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) és Kulifai (30 pont, 10 lepattanó, 2 szerzett labda) felváltva szerzett kosaraival 13-4 szakadt el a Szentpál, majd némi felzárkózás után a TFSE 13-10-re módosította az állást. Ekkor azonban Kéri (18 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz) gyújtotta be a rakétáit, így az első játékrészt 23-12-es állással zárhattuk.

A második etapban felerősödött a palánk alatt munkánk, amire szükség is volt, hiszen a kezdeti elképzelés szerint kihasználva a magasságbeli fölényünket kívántuk érvényesíteni a dominanciánkat. Az előnyt Molnár és Kulifai kosaraival 18 pontra növeltük, a negyed végére nagyjából fixálódott is ez az előny – 46-31-el mehettünk a nagyszünetre.

A harmadik negyed már jóval több hibát hozott mindkét részről. Egyrészt a SZPA részéről megbosszulta magát a sok kihagyott büntető, így a 20 pont feletti előny villámgyorsan 10 pontra esett vissza. Végül a negyedik negyed második felében nyújtott Kéri-roham hozta vissza a 20 pont feletti távolságot, ami a végső sípszóig meg is maradt (87-65).

Habár a Hepp-kupa forduló Honvéd elleni mérkőzéséhez képest kevésbé oszlott el a pontgyártás a csapattagok között – mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a gárdából mindenki szerzett pontot. Csányi Kristóf és Molnár Laci lepattanózásban jeleskedett, míg Mogyorósi Bálint pedig a társakat szolgálta ki eredményesen (7 gólpassz).

Köszönjük mindenkinek a lelkes szurkolást!
Megyünk tovább!