A fantasztikus júniusi végjáték után a Szent Pál Akadémia kosarasai elkezdték jól megérdemelt pihenésüket. A minden eddiginél sikeresebb és egyben hosszabb szezon sok erőt kivett a csapatból, de egyben sok hitet és reményt is adott.

Ahogyan az idény alatt, úgy a nyár során is igyekeztünk a szem előtt tartani, hogy a Biblia útmutatásai szerint töltsük el a pályán kívüli időnket is. A “nyárban gyűjt az eszes” elve alapján a gárda magja részt vett a Hit Gyülekezete több nyári táborában is: Keszthelyen, Debrecenben és Salgótarjánban.

Íme néhány beszámoló a táborokból:

“Ezúttal a debreceni ifi tábornak nem volt központi, fő témája, több keszthelyi előadást is megismételtek: Kulcsár Árpád a katolicizmusról beszélt, Morvay Péter pedig az internet-függőségről és annak csapdáiról. Különösen az volt a jó az idei táborban, hogy a korosztályunkat célzó üzenetek hangzottak el. Sándor bácsi a vágyak és a szenvedélek rossz hatásairól és azok megfeszítéseiről beszélt, valamint a kevélységről, önzésről és egoizmusról. Erre azért néhányan rá is szorultak. :D. Nagy meglepetés volt az is, hogy a keszthelyi prédikációs verseny első 5 helyezettje is kapott fél-fél órát, s meglepően jól beszéltek. Egyszerű témákat ragadtak meg, és nagyon hasznos tanácsokat tudtak adni, mivel fiatalként jobban képben voltak a helyzetünkkel. Pl. hogyan kell egy második generációs kereszténynek megtérnie, hogyan szerezhet az ember bűnbocsánatot, hogyan lehet megszabadulni a pornográfiából, stb. A tábor során sokan megszabadultak, többen megkeresztelkedtek, 6 ember pedig meg is tért.”
Oláh Krisztián, Debrecen

A keszthelyi tábor sok fiatal számára az év fénypontja.

A keszthelyi tábor sok fiatal számára az év fénypontja.

“A 2018-as keszthelyi ifjúsági tábor, ha szabad ilyet mondani, a már megszokott módon beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Rekordlétszámú, 1800 ember zsúfolódott össze minden nap a Bercsényi Rendezvényházba, hogy hosszú órákon át hallgassa Isten sorsformáló beszédét. A levegő vibrált, de nem a 30 fok feletti hőségtől, hanem a friss várakozástól. Minden alkalmon, már az első dicséretektől kezdve érezhető volt a Szent Szellem erős jelenléte, valamint az, hogy rengeteg ember úgy állt hozzá a héthez, hogy all in-t emel, azaz mindenét odaadja az Úrnak. Sokkal jobb földbe hullottak ezután a magok. És még mennyi mag!
A hét témája a szabadság volt, annak erkölcsi, szellemi, politikai és számos egyéb formája, és ezekben a közös pont az, hogy mindegyiket csak és kizárólag Isten tudja megadni az embernek. Németh Sándor tanításai folyamatosan fenntartották azt a jellegzetes ihletett, keszthelyi légkört, amiért minden évben megtelik a tábor. Idén is kitelepültünk egy napra Kisapátiba, hogy a lankás lejtőn lepedőkön leheveredve hallgassuk az Igét, mint 2000 éve Galileában. És mint akkor, most sem maradt üres se a szellem, se a gyomor.
A 2018-as táborban is voltak vetélkedők, és nem is akármilyenek! A pár éves szünet után újra megrendezték nagy sikerrel a prédikátorversenyt, valamint a tavaly jól bevált Mit Tudsz TeShow? kvízversenyt, színvonalas volt mindkettő.
Valósággal elrohant az egész hét, és végig az volt az érzésem, hogy nincs egy szabad percem sem. Az előadások között szolgálat, evangélizáció, programok, rengeteg hosszabb-rövidebb beszélgetés, így nem csak a verikális, de a horizontális kapcsolatok is épültek. Egyszóval: nagyáldás volt! 🙂 #seeyounextyear”
Fodor Bálint, Keszthely

Az alapozás augusztus elejével vette kezdetét, a gárdából ugyan több tag is távozni kényszerült különböző okok miatt (munka, tanulás, család, stb.) – a jó kapcsolat, barátságok persze megmaradtak, s új játékosokkal is bővült a keret. (Erről majd később.) Az erőnlét visszaszerzése, és a dobástechnika csiszolása mellett nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésre és a gárda egybekovácsolására.

Ez utóbbi céljából több fiatal is részt vett egy teljesítménytúrán, kis beszámoló a kalandos estéről:

Éjszakai panoráma. Csak a kitartó túrázók láthatják.

Éjszakai panoráma. Csak a kitartó túrázók láthatják.

“Megjártuk a budai hegyeket is. A 20 km-es Gyermekvasút Teljesítménytúrán foghíjas csapatunk sok Tekerest megjárt Kivi-veteránnal verődött össze, hogy megmutassa, a tábori megpróbáltatások után már meg sem kottyan egy kis éjszakai gyaloglás némi szintkülönbséggel. Nos, megkottyant. Engem személy szerint nem érintett túl jól, hogy újonnan beszerzett fejlámpám kontakthiba miatt nem működött, és bár kiskésemmel néhány kilométeren keresztül még vakon vesződtem vele, végül be kellett látnom, ez alkalommal mások fényében kell sütkéreznem. Abba jobb nem belegondolni, hogy mi lett volna, ha nem jön velünk néhány tájékozódásban gyakorlott túrázó, de szerencsére ott voltak, és így csak pár kilométerrel talpaltunk többet a kelleténél. A neheze egyértelműen az első negyedtáv volt, illetve az a pillanat, amikor a térképre nézve konstatáltuk, hogy a két nagyarasznyi távból legfeljebb egy ujjnyit tettünk meg. Utána viszont mindenki összeszedte magát, és SZPA-meccseket idéző hajrákkal közeledtünk a cél felé. Időközben elmúlt a kezdeti fájdalom és egész jó hangulat bontakozott ki. (Lehet, hogy addig is az volt, de a fenti okok miatt nem érzékeltem.) Néha az éjbe burkolózó Budapest csodás panorámája tárult elénk, és gyönyörű fotókat lehetett készíteni. Megérte még akkor is, ha utána 10 percig loholni kellett a csapat azon tagjai után, akik nem érezték át a hely varázsát. Így érkeztünk meg 18 checkpointot érintve a célba jó időben, nos, majdnem. Ráértünk megenni a zsíroskenyeret, ugyanis csak az utolsó járatot értük el visszafelé. Ettől függetlenül viszont mindannyian győztesnek érezzük magunkat, mert tényleg nagy élmény volt. Még akár jövőre is elmennék… 🙂”
Fodor Bálint

A nyári szellemi, lelki, testi alapozást egy egészen jó hangulatú és kimerítő edzőtábor zárta le az ajkai bázisunkon. Az utánpótlás és a női csapat edzéshetei után a férfi csapat is eltöltött 6 napot az ajkacsingeri telep felújított kosárpályáján. A reggeli erőnléti edzéseket rendre egy kiadós reggeli és bibliafoglalkozás követte. Ennek keretében többen elmondták bizonyságaikat, imameghallgatásaikat és Istennel kapcsolatos élményeiket, miközben az Igét tanulmányoztuk, arra is jutott idő, hogy egymás nehézségeiért, kéréseiért is imádkozzunk. Jó volt tapasztalni, hogyan nyílnak meg egyre jobban idősebbek és fiatalok, hogyan kovácsolódik eggyé ez a keresztény csapat.

A tábor derekán egy rendkívül barátságos mérkőzést vívtunk a pápai Nb1/b-s alakulattal, ahol a kezdeti fejetlenség után egészen tűrhető játékot produkált a szentpálos alakulat, több fiatal és újonc is megmutatta, van keresnivalója még ezen a szinten is. A tornatermi edzések mellé még beillesztettünk egy vizes blokkot is, ahol némi úszó feladat után szoros röplabda mérkőzést is vívtunk egymással.

Mindent egybevéve egy rendkívül tartalmas és eredményes nyarat tudhatunk magunk mögött, így minden okunk megvan arra, hogy bizakodva várjuk a következő idényt.