Újabb történelmi eseménynek lehettek szem- és fültanúi azok, akik a péntek estéjüket a Szent Pál kosárlabda csapata mellett töltötték akár a helyszínen, akár az élő közvetítésen keresztül. A szombathelyi egyetem csapata semmit sem bízott a véletlenre, számukra is fontos lett a visszavágó, ezt azzal is erősítették, hogy a játékvezetés bővítését és egy fő ellenőri segítséget is kértek a találkozóra a Szövetségtől. A szurkolói felhívás után a Labdacsarnok székein és padjain hamar elfogytak a helyek, a helység hangulatát pedig nemcsak a kintről beáramló fülledt meleg, hanem a csapat hangos bíztatása is forróvá tette.

A kezdeti ismerkedés után Kuli és Tomi pontjaival hamar előnybe kerültünk (22-10), és hogy még ízesebb és töményebb legyen a légkör, arról Tuli hármasa volt az igazi bizonyíték, mellyel már a negyed végére ledolgoztuk az idegenben összeszedett hátrányunkat (29-13).

A folytatásban senki sem lankadt tőlünk, a centereink egymás után szerezték a pontjainkat, a negyed vége felé már 30 is volt közte, de így is megnyugtató előnnyel várhattuk a második félidőt (53-26).

Elkönyvelni nem lehetett még a nagyszünetben, hogy megvan a négyes döntő második résztvevője, a vendégek remek védekezéssel és pontosabb befejezéssel éreztették, hogy ők sem azért jöttek, hogy átengedjék a lehetőséget a számunkra. Tóth Dávid irányításával minimális különbséggel csökkentették a hátrányukat (67-41).

A záró negyed hozta meg a fordulópontokat, nyolc percig kereste a csapat az előtte látott igazi arcát, az egyetemisták Mészáros Máté és Tóth Dávid kosaraival újra nyerő és továbbjutó helyzetbe kerültek két perccel a vége előtt (76-65). Kauzál István időkérése a legjobb pillanatba jött, a csapatra pedig rámosolygott az ég, három hármast és egy ziccert értékesítve 11-1-re hoztuk le a mérkőzés végét, ami olyan ujjongást és ünneplést adott, amire még nem volt példa a csarnokban.

Nehéz szavakkal kifejezni azt, amit idén a csapatunk és a szurkolók átélnek, remek és küzdelmes mérkőzés után minden dicséretet megérdemelnek a szombathelyi egyetemisták, mert játékukkal és küzdeni tudásukkal is bizonyították, hogy bármelyik csapat lépett volna tovább, mindegyik méltó szereplője lenne egy négyes döntőnek.

Nem utolsó sorban essen szó a szurkolókról, akiknek talán az egész NB2-es mezőny is gratulálna, hogy buzdító energiájukkal hozzásegítették a Szentpálos fiúkat egy újabb lehetséges éremszerzéshez! Jöjjön a FINAL FOUR június 8-10 között, a helyszínt és az időpontokat hétfőn közöljük!

Hajrá Szent Pál!

SZPA – Cserpes Trudi  – Szombathelyi Egyetem        87-66   (29-13, 24-13, 14-15, 20-25)