Hála Istennek elmondhatjuk, hogy az egész szezon kifejezetten jól sikerült a SZPA férfi csapata számára. Annak ellenére, hogy szinte végig a tabella élén álltunk múlt héten matematikailag fennállt az esélye, hogy lecsúszunk a rájátszásba való bekerülésről. Erre már csak ezért is esély volt, mert két meglehetősen erős csapattal, a Közgázzal és a Budafokkal kellett lejátszanunk a “mindent eldöntő” találkozókat.  

 

A Szent Pál srácai viszont újra bebizonyították, hogy képesek a tartós jó teljesítményre. A Közgáz együttese lendületes és összeszedett támadójátékkal indított, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy jelentős előnyt szerezzenek a mieinkkel szemben. A harmadik negyedben aztán sikerült valamennyire meglendülni a Közgázzal szemben és nagyobb pontkülönbségre szert tenünk. A végső sikert azonban a negyedik negyed hozta ahol a mieink hozták a tőlük megszokott tűpontos hármasokat, parádés assistokat és kreatív csapatjátékot ami aztán eldöntötte a meccset: a Szent Pál 78-55-re verte a Közgáz csapatát.

 

Végül a Közgáz legyőzésével biztossá vált, hogy bejutottunk az NB2 rájátszásába, ami még sosem fordult elő a szakosztály történetében. A rájátszás úgy alakul, hogy a meglevő négy másodosztályos bajnokságból az első két helyezett jut be. A meglevő 8 csapat először egy oda-vissza vágón egyenes kieséssel 4 csapatra szűköl, akik végül egy Final Fourba kerülnek. De még mielőtt erre sor kerülne:

a bajnoki címért szállunk ringbe a BUDAFOK ellen. 

A meccs helyszíne: Labdacsarnok

Időpont: péntek, 19:30  

Gyertek, szurkoljatok továbbra is a SZPA csapatának! GO SZPA!