Több éve tudatos és megalapozott munka folyik a Pasarét úti Vasas Akadémia központban, ahol a kosárlabda szakosztály is egyre másra éri el a szebbnél szebb sikereket főleg utánpótlás vonalon. A hazaiak felnőtt keretüket is egyre jobban tudják a fiatalokra építeni, gazdag merítési lehetőségükben több tehetséges lány nyitogatja szárnyait az ismeretség felé. Ebbe a közegbe érkeztünk, hogy megvívjuk az első mérkőzésünket a párharc során a jobb helyezés eléréséért.

Bő húsz perces csúszással kezdődött a mérkőzés kényszerű játékvezető csere miatt, bár a mérkőzés elején úgy látszódott, hogy felvesszük a ritmust a hazaiak agresszív letámadásos védekezésével szemben, mégis a pontszerzéseinkbe folyamatosan hiba csúszott, rossz passzok, elvesztett labdák, egyéni hibák jellemezték a játékunkat, így hiába próbálták a lányok a pályán a hátrányukat megfékezni, valahogy nem találták a megfelelő gyógyszert rá (22-12).

A második negyedben tovább folytatódott a hullámvölgy, a félidőig sikerült 20 eladott labdáig eljutni, így már nem is volt csoda, hogy kétszer több pontot értek el a piros-fehérek, mint mi (50-25).

Várva vártuk az ébredést, Dorina beállításával sikerült is új színt vinni a játékunkba, de ezzel is csak fékezni tudtuk a pasarétiek lendületét (72-38).

Az utolsó negyed adott lehetőséget arra, hogy megmutassa a csapat azt, ami valóban benne rejlik, Karina és Balsay Anna vezetésével és pontjaival végre azt láttuk és kaptuk, amit már az elejétől fogva szerettünk volna. Nagy hajrát levágva és minden utolsó energiát kiadva végére csak sikerült egy jóval erősebb csapat előnyéből lefaragni és tisztességesen befejezni a találkozót (90-64).

Nem árulok el titkot azzal, hogy a vendéglátóink méltók lennének az éremért való küzdelemre, a bajnokság sajátosságából kifolyólag a toronyesélyes BEAC elleni párharcuk miatt kerültek az alsóbb helyekre vívott csatákra. Lesz-e folytatása hazai pályán a negyedik negyedünknek? Szurkolóink támogatása és egy összeszedett játék biztos segíthet benne.

Vasas legeredményesebb pontdobói:
Bernáth Réka 15/3, Varga Aliz 12, Király Csenge 9/6

Ajka legeredményesebb pontdobói:
Zólyomi Karina 24, Balsay Anna 18, Róth Judit 10