Javítás és javulás lehetősége előtt álltunk, mert hazai pályán fogadtuk a bajnokság sereghajtóját, akik egy idegenbeli sikerrel érkeztek hozzánk a találkozót megelőző fordulóból. A csapatnál újra kezd kiforrni egy „belső kémiai” állapot, amely reményt adott a jó teljesítményre, vendégeink ellen, akik több kulcsjátékosuk nélkül jelentek meg.

Kéri Tomi újra a kezdőben találta magát és nem is zavarta meg, hogy más mezszámmal kellett a találkozón szerepelnie, már az elejétől fogva nagy erővel vetette be magát a küzdelembe. Pontjai Mogyira is hatással voltak, aki szintén hatékonyan termelt, a negyed végére már biztos előnnyel várhattuk a folytatást (29-15).

A vezetés lehetőséget adott a folyamatos cserékre, csapatkapitányunk (Tulkán Máté) pedig nagyszerűen irányította a csapatot, 14 pontot szerzet ebben a negyedben. A védekezésben és gólpasszban is aktívabb szerepet vállalt, ennek köszönhetően 30 pontos különbségre növeltük a két csapat közti távolságot (55-26).

A fordulás után a fiatalok (Beni, Simi, Fodi) bizonyították, hogy tudnak hasonló szintet hozni. Ebben a szakaszban a pontok felét ők szerezték. A vízivárosiak legjobb negyedének a teljesítménye sem volt elég arra, hogy dinamikusan emelkedő vezetésünket valamelyest mérsékeljék (81-43).

Nem volt sok kérdés az utolsó etapban, Tomi és Mogyi újra domináltak a pontok megszerzésében, csapatszinten pedig újra sikerült túllépni a „csodás” száz pontos határt (107-56).

Ez a győzelem bizonyítéka annak, hogy több van a társaságban, mint amit a rangadókon láttunk. A most következő három mérkőzés szintén lehetőség arra, hogy a víz feletti szintet láthassuk a pályán.

SZPA legeredményesebb pontdobói:
Tulkán Máté 24/12, Kéri Tamás 22, Mogyorósi Bálint 19/9, Kauzál Simon 12

TOLDY legeredményesebb pontdobói:
Tóth Szabolcs 17/9, Reszeli S. Gábor 12, Várkonyi Tamás 12