Harmadik idegenbeli rangadót játszottuk, most éppen a bajnokság ezüstérmesének várományosával szemben, akiknek a saját kezükben van a rájátszásba jutás lehetősége. Várható volt egy jó mérkőzés, még akkor is, ha a hazaiak nagyobb játéktudást és erőfölényt birtokoltak.

Ádám mezének „késése” miatt Tomival kezdtünk, a hazaiak villámrajtot vettek (18-6), majd Ádám beállásával sikerült megállítani a Közgázos rohamokat (22-11).

A cserék is egyre több játéklehetőséget kaptak, tőlünk Fodi is megpróbálta felvenni a küzdelmet az erősebb centerekkel szemben, dobásokban végre felvettük a versenyt, de nem sikerült sokat faragni a hátrányból. Nemcsak az egyetemisták teljesítménye esett a felére, hanem a pályára beszűrődő világítás fénye is (37-27).

A „félhomályban” a második félidőre is új ötössel léptünk színre, Ricsivel kiegészülve új lendületre kaptunk és hat perc alatt szinte ledolgoztuk a hátrányunkat (43-42), sőt ha Kuli triplája sikeres lett volna, már biztos, hogy a hazaiak kéretek volna újra időt. A vendéglátóink edzője folyamatosan cserélve csapatát sikeresen lépett tovább a holtponton, Ádi „buzzer” kosara is csak mérsékelni tudta a meglévő különbséget (59-54).

A záró negyedben mi újra frissítettünk a padon levőkkel, míg a hazaiak a legjobbjaikat küldték a pályára, tíz pontos hátrányunknál Gedeon szabályosnak látszó lepattanóját a játékvezető hibának fújta, amivel kipontozódott, ezzel meggyengült a körtében lévő hatékonyságunk. Egy már mindkét fél részéről elfogadott állás után 11 másodperccel a vége előtt egy kisebb fogás-elszakadás állapotot Kulifai Máté részéről kizáró hibának ítélt meg az egyik játékvezető, melyet talán Senki sem látott olyan súlyúnak a helyszínen, ami nagy csodálkozást és reklamációt váltott ki többek közül is (83-64).

Megérdemelt hazai győzelem született, Nálunk csak inkább az a legfájóbb, hogy a listavezető ellen a legeredményesebb játékosunk nem szerepelhet. Ennek ellenére mégsem feltartott kézzel fogunk pályára lépni az Újpesttel szemben.

KÖZGÁZ legeredményesebb pontdobói:
Földes Dániel 17/9, Látos András 14, Lénárt Zoltán 11/3

SZPA legeredményesebb pontdobói:
Köves Gedeon 13, Kulifai Máté 11, Kéri Tamás 10/6, Zöldesi Ádám 10.